Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia csokitorta serpenyőben - lépésről lépésre!

45 perc
egyszerű
átlagos
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csokoládét darabokra tördeljük és a vajjal együtt felolvasztjuk egy nyeles edényben. Ezután félrehúzzuk és kissé hűlni hagyjuk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a sóval és a cukor felével együtt habbá verjük. A tojássárgájákat habosra keverjük a maradék cukorral, a tejszínnel és az olvasztott csokoládéval. Végül beleszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet.
  3. A tojáshabot a csokis masszára halmozzuk, és fakanállal óvatosan beleforgatjuk.
  4. Egy 28 cm-es tapadásmentes serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal, majd egyenletesen megszórjuk a zsemlemorzsával.
  5. A tésztamasszát az előkészített serpenyőbe töltjük és fedővel lefedjük.
  6. A főzőlapon beállítjuk az elérhető maximális hőfok 1/3-át, és a sütit 20-30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e, majd tányérra borítjuk és megszórjuk porcukorral. Lehetőleg melegen tálaljuk.

Megjegyzés

Recept és fotó: Fissler / Trendxpress - MME
Óvatosan vedd le a fedőt a serpenyőről, nehogy a sütés közben kicsapódott nedvesség a tésztára csepegjen!

Ezek is érdekelhetnek

Friss