Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Francia csokitorta serpenyőben - lépésről lépésre!

Hozzávalók

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 7 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 1 csipet só
  • 12,5 dkg cukor
  • 1,25 dl habtejszín
  • 1/2 tk sütőpor
  • 3 ek liszt
  • olaj a serpenyőhöz
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • porcukor

Elkészítés

    1. A csokoládét darabokra tördeljük és a vajjal együtt felolvasztjuk egy nyeles edényben. Ezután félrehúzzuk és kissé hűlni hagyjuk.
    2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a sóval és a cukor felével együtt habbá verjük. A tojássárgájákat habosra keverjük a maradék cukorral, a tejszínnel és az olvasztott csokoládéval. Végül beleszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet.
    3. A tojáshabot a csokis masszára halmozzuk, és fakanállal óvatosan beleforgatjuk.
    4. Egy 28 cm-es tapadásmentes serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal, majd egyenletesen megszórjuk a zsemlemorzsával.
    5. A tésztamasszát az előkészített serpenyőbe töltjük és fedővel lefedjük.
    6. A főzőlapon beállítjuk az elérhető maximális hőfok 1/3-át, és a sütit 20-30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e, majd tányérra borítjuk és megszórjuk porcukorral. Lehetőleg melegen tálaljuk.

Megjegyzés

Recept és fotó: Fissler / Trendxpress

MME
Óvatosan vedd le a fedőt a serpenyőről, nehogy a sütés közben kicsapódott nedvesség a tésztára csepegjen!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin