Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia csokitorta II.

MME MME
1 5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 17,5 dkg vaj vagy margarin
  • 17,5 dkg étcsokoládé
  • 2 dl cukor
  • 3 tojás
  • 1,5 dl liszt
  • 1,5 kávéskanál instant kávé
  • A glazúrhoz:
  • 1 dl tejszín
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2,5 dkg vaj vagy margarin

Elkészítés

Elkészítés: Egy nagyobb edényben olvasszuk meg a vajat, majd vegyük le a tűzről. Beletörjük a csokit, és addig keverjük, amíg elolvad. Hozzáadjuk a cukrot és a 3 tojássárgáját, jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és az instant kávét, összekeverjük. A 3 tojásfehérjéből kemény habot verünk, a csokis keverékhez adjuk, és óvatosan összekeverjük. 24 cm átmérőjű kikent tortaformába öntjük. 200 fokon, a sütő alsó rácsán 25-30 percig sütjük. A torta állaga enyhén ragacsos lesz, de ettől finom. A tortát kihűtjük. Elkészítjük a glazúrt: felfőzzük a tejszínt, beletörjük a csokit, és hozzáadjuk a vajat, majd addig keverjük, míg mindkettő elolvad. Hagyjuk a glazúrt hűlni és kicsit keményedni, majd a kihűlt torta tetejére öntjük. Fél órára a fagyasztóba tesszük, hogy jól lehűljön, és a glazúr megszilárduljon.

Megjegyzés

Nagyon finom és egyszerű. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss