Francia csokis keksz

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 12 db-hoz:
  • 1 tábla jó minőségű étcsokoládé
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 db tojás
  • 1 marék apróra vágott sótlan földimogyoró
  • csipet só

Elkészítés

    1. A csokit gőz fölött - vagy mikróban - megolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaóport, a cukrot, a csipet sót, és a 2 tojássárgáját, és végül a felaprított földimogyorót. Jól elkeverjük. A 2 tojásfehérjét kemény habbá verjük egy elektromos habverő segítségével.
    2. A csokis keverékhez adjuk a felvert hab 1/3-ad részét és durván összekeverjük, nem baj ha összetörik a hab. Az így keletkezett masszába a maradék 2/3-ad rész felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk, fellazítva ezzel a csokis masszát -most azonban vigyázzunk ne törtjük össze a habot, akkor jó, ha levegős marad!
    3.  Sütőpapírral bélelt tepsire, egy kanál segítségével halmokat rakunk, egymástól nagyobb távolságra, és előmelegített 180-190 fokos sütőben 10-12 percig sütjük. Akkor jó, amikor már kezd barnulni a széle de a közepét még folyósnak látjuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek