Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Francia csokimousse

Hozzávalók

  • 20 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú)
  • 5 dkg tejcsokoládé (kb. 35% kakaótartalmú)
  • 1/2 tk durva szemű tengeri só
  • 1 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 2 ek konyak vagy narancslé
  • 6 dl habtejszín

Elkészítés

    1. A kétféle csokoládét finomra aprítjuk, együtt fémtálba szórjuk, és vízfürdőben felolvasztjuk.
    2. A tengeri sót mozsárban széttörjük. Az egész tojást, valamint a sárgájákat fémtálban mérsékelten meleg vízfürdőbe tesszük, és habverővel sűrűn krémesre keverjük. A tálat kiemeljük a vízfürdőből, és az olvasztott csokoládét a tojáskrémbe vegyítjük.
    3. Ezután visszatesszük a vízfürdőbe, és a masszát simára keverjük. Közben hozzáadjuk a konyakot vagy a narancslét. Végül a tálat jeges vízbe helyezzük, és az időnként átkevert csokis masszát hűlni hagyjuk.
    4. A tejszínt félkemény habbá verjük, és 1/3-át a lehűlt csokis masszába keverjük. Spatulával beleforgatjuk a maradék habot, majd a masszát több kis vagy egy kb. 30 x 25 cm-es formába simítjuk.
    5. Éjszakára vagy legalább 5 órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

    MÉG TÖBB CSOKOLÁDÉ MOUSSE RECEPT >>> 

Megjegyzés

Azonos mennyiségű bevonóval is elkészítheted.
Túl forró vízfürdőben a tojássárgája összeugrik!
A tejszínt ne verd túl keményre, máskülönben nem lehet tökéletesen eloszlatni a csokis masszában.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin