Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia csirkemáj

30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemájat lisztben megforgatjuk. A szalonnát vékonyra szeleteljük, becakkozzuk, ropogósra sütjük, és a zsírból kivesszük, majd félretesszük.

A visszamaradt zsírban pirosra sütjük a karikára vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk a meghámozott, cikkekre vágott almát. Néhány percig pároljuk, majd a serpenyő szélére húzzuk. A serpenyő üresen maradt közepére tesszük a májat, és élénk tűzön megsütjük. Borssal, majoránnával, bazsalikommal fűszerezzük, majd a fehérbort ráöntve, éppen csak egyszer felforraljuk.

Az almával és a hagymával összekeverve tálaljuk, tetejére fektetve a ropogós szalonnaszeleteket.

Ezek is érdekelhetnek

Friss