Elkészítés: A csirkemájat lisztben megforgatjuk. A szalonnát vékonyra szeleteljük, becakkozzuk, ropogósra sütjük, és a zsírból kivesszük, majd félretesszük.
A visszamaradt zsírban pirosra sütjük a karikára vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk a meghámozott, cikkekre vágott almát. Néhány percig pároljuk, majd a serpenyő szélére húzzuk. A serpenyő üresen maradt közepére tesszük a májat, és élénk tűzön megsütjük. Borssal, majoránnával, bazsalikommal fűszerezzük, majd a fehérbort ráöntve, éppen csak egyszer felforraljuk.
Az almával és a hagymával összekeverve tálaljuk, tetejére fektetve a ropogós szalonnaszeleteket.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre