Elkészítés: A csirkemellet nyolc kisebb szeletbe vágjuk, majd kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben az olívaolajon kicsit megpirítjuk mindkét oldalát, hogy a hús íze a sütés után is megmaradjon. Külön tányérba szalvétára tesszük. A zöldségeket hosszanti irányban kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk - kivéve a hagymát, amit felkarikázunk -, egy tálban összekerjük a fehérborral, és hozzáadjuk a fűszereket. Az elősütött hússzeleteket egy jénaiba helyezzük, ráöntjük a boros zöldségeket, a tetejére rakjuk a zellerzöldet, és alufóliával lefedve 40 percre 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Krumplipüré illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre