Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia citromtorta

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Béleljünk ki linzertésztával egy nagy peremes tortaformát. Ha nehezen boldogulunk a tésztával, mert szakadozik, akkor kis darabokkal foltozzuk ki. Töltsük meg a formát teljesen szárazbabbal, hogy sütéskor ne púposodjon fel.

Előmelegített sütőben 160 fokon süssük 10-12 percig, míg pirulni kezd. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.

A krémhez öntsük egy fém keverőtálba a keményítőt, a tojások sárgáját, a tejszínt, a sót, a cukrot, a citromlevet és a reszelt citromhéjat. Tegyük vízgőz fölé, és állandóan kevergetve addig hevítsük, még sűrű krém lesz belőle. Szedjük ki a kész tésztából a babot, még melegen töltsük meg vele a megsütött tésztát, tegyük a hűtőbe pár órára, hogy megdermedjen.

Ezek is érdekelhetnek

Friss