Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Francia citromtorta (Tart au citron)

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 17,5 dkg vaj
  • 25 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 1 db tojás
  • 2 dkg nádcukor
  • 2 ek víz
  • A töltelékhez:
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg nádcukor
  • 2 db tojás
  • 2 db citrom reszelt héja és kifacsart leve
  • 1,5 dl főzőtejszín

Elkészítés

    1. A tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojást, a cukrot és a vizet, és homogén tésztává gyúrjuk. A kész tésztát alufóliába csomagoljuk, és egy órára a hűtőbe tesszük.
    2. A krémhez kikeverjük a vajat a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Hozzáadjuk a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, majd belekeverjük a főzőtejszínt.
    3. A tésztát vékonyan lisztezett deszkán kinyújtjuk, a pitetálba fektetjük, a széleit levágjuk, majd beleöntjük a citromos krémet. 190 fokon kb. 40 percig sütjük, amíg a krém összeáll és színt kap.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin