Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Francia citrompite

Hozzávalók

  • 9 dkg vaj
  • 1 ek olaj
  • 1 ek cukor
  • 1/8 tk só
  • 15 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 1 db citrom
  • 10 dkg cukor
  • 8,5 dkg vaj
  • 2 db tojás

Elkészítés

    1.

    Egy tűzálló tálban összekeverjük a felkockázott vajat az olaj jal, 3 evőkanál vízzel, a cukorral és a sóval. Az edényt 210 fokos sütőbe tesszük kb. 15 percre. Ha a keverék már barnulni kezd a szélén, kivesszük a sütőből. Hozzáadjuk a lisztet, és összedolgozzuk fakanállal. Akkor jó a tészta, ha már nem ragad. Gombócot formázunk belőle, és kibélelünk vele egy 23 cm átmérőjű piteformát. Megszurkáljuk villával, és a 210 fokos sütőben, kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

    2.

    A krémhez habosra verjük a tojásokat. A citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A citromlevet felmelegítjük, hozzáadjuk a citromhéjat, a cukrot és a vajat. Ha a vaj felolvadt, a keverékből egy keveset adunk a tojáshoz. Kevergetve öntjük a citromos-tojásos keveréket a vajas keverékhez, és kis lángon sűrű krémmé főzzük. A kihűlt tésztára simítjuk, és 180 fokos sütőben még 5-7 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, és felszeletelve tálaljuk.

    MÉG TÖBB ISTENI PITE >>> 

    ISTENI ÉS EGYSZERŰ: A MORZSASÜTI - ÍGY LESZ TÖKÉLETES A CRUMBLE! >>> 

    ISTENI LEPÉNYEK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek