Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia barna sörös hagymaleves sajtos kiflikarikákkal

45 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát pucoljuk meg, majd félbevágva vékonyan szeleteljük fel.
  2. Egy edénybe hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt hagymát és néha megkeverve pirítsuk aranybarnára.
  3. Ezután adjuk hozzá a friss, száráról lecsipkedett kakukkfüvet, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a barna sörrel. Lassú tűzön addig forraljuk hogy sűrű, szaftos legyen.
  4. Ezután öntsük fel a vízzel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a leveskockát. Forraljuk fel, majd kisebb lángon főzzük 10-15 percig.
  5. A kiflit karikázzuk fel, majd helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután szórjuk meg reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben pár perc alatt süssük szép világos színűre.
  6. Tálaláskor szedjük a levest tálkákba, majd helyezzünk rá pár darab sajtos kiflikarikát és úgy kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss