Francia barna sörös hagymaleves sajtos kiflikarikákkal

Hozzávalók

  • 3-4 db vöröshagyma (nagy)
  • 10 dkg ementáli sajt
  • 2 db kifli
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl barna sör
  • 5 dl víz
  • 2 db szárnyas leveskocka
  • őrölt bors
  • 1 tk friss kakukkfű

Elkészítés

    1. A hagymát pucoljuk meg, majd félbevágva vékonyan szeleteljük fel.
    2. Egy edénybe hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt hagymát és néha megkeverve pirítsuk aranybarnára.
    3. Ezután adjuk hozzá a friss, száráról lecsipkedett kakukkfüvet, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a barna sörrel. Lassú tűzön addig forraljuk hogy sűrű, szaftos legyen.
    4. Ezután öntsük fel a vízzel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a leveskockát. Forraljuk fel, majd kisebb lángon főzzük 10-15 percig.
    5. A kiflit karikázzuk fel, majd helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután szórjuk meg reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben pár perc alatt süssük szép világos színűre.
    6. Tálaláskor szedjük a levest tálkákba, majd helyezzünk rá pár darab sajtos kiflikarikát és úgy kínáljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek