Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 egyszerű zsírspóroló trükk a hétköznapokra

default user icon
MME
A fogyókúra, illetve a karcsúság megőrzésének egyik titka, hogy kevesebb zsíros ételt fogyasztunk. A zsírszegényebb táplálkozáshoz adunk most néhány hasznos tippet.

1. A zsírfogyasztás elengedhetetlen , hiszen a zsírban oldódó vitaminok például csak így tudnak hasznosulni. Az viszont egyáltalán nem mindegy, hogy milyen mennyiségben, illetve formában viszed be a szervezetedbe.

2. Sokszor halljuk, hogy a vaj és a margarin egészségtelen, de ez tévhit. A lényeg, hogy kis mennyiségben fogyasszuk, használjuk őket, és ha lehet, válasszunk csökkentett zsírtartalmú termékeket.
Ugyanez a helyzet a tejszínnel és a tejföllel is. Az előbbiből akár növényi eredetűt is használhatsz, az utóbbiból pedig keresd a csökkentett (12%-os) zsírtartalmú változatot, de választhatsz helyette joghurtot vagy kefirt is.

3. Az olajos magvak és a diófélék, bár jelentős mennyiségű zsírt tartalmaznak, nagyon egészségesek. Fogyassz belőlük kisebb adagokat: napi 10-15 g mandula például kifejezetten hasznos a szervezet számára!

4. A két leginkább zsírszegény főzési technika a párolás és a főzés, de a grillezés során is megspórolhatsz némi zsírt. A serpenyős sütéshez válassz jó minőségű, vastag, esetleg bordázott aljú teflonserpenyőt, illetve wokot, és mindig pontosan mérd ki a zsiradékot! Ha kenőecsetet használsz, biztos, hogy a lehető legkevesebb olaj kerül majd az edénybe.

5. A klasszikus rántás, azaz a zsiradék és liszt páros helyett használj étkezési keményítőt a sűrítéshez. A krémleveseknél nagyszerű megoldás a főtt burgonyával, sovány joghurttal való pépesítés/krémesítés.

Még több diétatipp és életmódtanács az eheti fanny magazinban! Keresd az újságárusoknál!

 

 

 

 
 
 A 8 LEGHATÉKONYABB ZSÍRÉGETŐ TEA >>> 
HOGYAN FOGYJON LE, AKI A HÁZIAS ÍZEKET, A MAGYAROS KONYHÁT SZERETI? A DIETETIKUS VÁLASZOL! >>> 
A ZSÍR ÉS AZ OLAJ NEM ELLENSÉG - ÍGY HASZNÁLD HELYESEN! >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss