Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ne öntsd ki! 3+1 szuper tipp a főzővíz újrahasznosításához

Új sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek. Most a teljesen feleslegesnek gondolt tészta-, rizs-, zöldség- és kávéfőzővíz újrahasznosításáról árulunk el néhány trükköt.
1.

A zöldségek főzővizét ne öntsük ki:sok értékes tápanyag és vitamin található benne, és felhasználhatjuk levesekhez, főzelék készítéséhez vagy rántás hígításához.

2.

Ne öntsük ki a tojás főzővizét. Hűtsük le, majd öntözzük vele a virágokat. A tojáshéj tápanyagai magyon jót tesznek a növényeknek.

3.

Ne öntsük ki a rizs főzővizét, mert a benne lévő keményítő miatt kiváló lehet a mártások sűrítésére.

+ 1

Kávézaccot és a zaccos vizet soha ne öntsük ki! A virágföldre simítva táplálja a növényeket, az eldugult lefolyót pedig ismét "átjárhatóvá" varázsolja!

Ezek is érdekelhetnek

Friss