Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Főzött krémmel töltött mézeskalács

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 25 dkg margarin
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 ek méz
  • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • A főzött krémhez:
  • 3 dl tej
  • 3 ek finomliszt
  • 3 ek porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 1 csepp vanília aroma
  • A cukormázhoz:
  • 2 db tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor

Elkészítés

    1. A liszthez hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket, a sütőport és a porcukrot, majd ezeket összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást, mézet és a margarint, majd linzertészta állagú tésztát gyúrunk. A tésztát ezután, enyhén lisztezett deszkán kb. fél centiméter vastagságúra nyújtjuk, és kiszaggatjuk: kör alakokat a töltött kalácshoz, csillag alakokat a díszítéshez. A formákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben szép barnára sütjük. A kisült mézeseket tálcára helyezzük, és ameddig hűlnek, elkészítjük krémet, majd a mázat.
    2. A finomlisztet, a porcukrot és a vanília aromát eyg lábasban összekeverjük, majd a tejet lassan hozzáadjuk, és csomómentesre keverjük, és lassú tűzön sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A kihűlt krémhez robotgéppel hozzádolgozunk a margarint.
    3. A kihűlt mézeskalácsokat megtöltjük a krémmel: egy kör alakú tészta, krém, és a tetejére megint egy kör alakú tészta.
    4. Egy lábasban vizet forralunk, és ráhelyezünk egy tálat, amelybe betesszük a tojásfehérjét. Gőz felett elkezdjük kemény habbá verni, közben pedig fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. Akkor van készen, ha tejfölszerű az állaga. A mézeskalácsok tetejét ezzel a szép fehér mázzal megcsurgatjuk, vagy egy habzsákba vagy zacskóba töltve "megírjuk".
    5.  Mikor a máz kezd megszilárdulni, akkor a mézeskalács csillagokkal, cukorgyönggyel díszítjük a süteményünket. 

Megjegyzés

Saját recept, saját ötlet, amely az ünnepi asztal dísze.

Csizoo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin