Főtt-sült krumpli

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • nem szétfővő fajtájú burgonya
  • olaj
  • bors
  • őrölt kömény
  • piros paprika

Elkészítés

    Elkészítés: A gondosan megmosott burgonyákat héjában majdnem teljesen puhára főzzük. Az sem baj, ha puha lesz, de ne essen szét. Megpucoljuk, és tetszés szerint feldaraboljuk. Forró olajba tesszük, és pár perc alatt pirosra sütjük. Lecsöpögtetjük, és megszórjuk a fűszerek keverékével.
    Fűszerkeverék: egy zárható üvegbe teszünk kb. 3 evőkanál sót, 2 teáskanál őrölt borsot, 2 teáskanál őrölt köményt és 1 teáskanál pirospaprikát, ami lehet csípős paprika is. Összerázzuk.

Megjegyzés

Frissen a legfinomabb. De a krumplit megfőzheted előre, és akár fél nappal előtte meg is pucolhatod. Így hamar megsül. Egészségesebb, mint a hagyományos sült krumpli, mert jóval kevesebb olajat szív magába. Használhatod köretként vagy magában is.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Bercsényiné Petra 5 évvel ezelőtt
Mi egy pár hete már így készítjük a sült krumplit ( azt hittük, hogy mi találtuk ki ... látszik, még kezdő konyhatündérkék vagyunk..) De sokkal jobb így, mert nagyon kevés olajat használunk, és gyorsabban készen is van. (Mi egyszerre nagyobb adagot burgonyát főzünk meg és a hét folyamán lassan sütögetjük ki őket, így mindig van friss sült krumplink.) Szóval ez egy NAGYON jó recept:) ezzel a fűszerezéssel is kipróbáltuk ( csak így sokkal nehezebb keveset enni belőle:) Köszi a receptet!
Rózsavölgyi Linda 10 évvel ezelőtt
Nagyon finom! Jó ötlet! :)

Hasonló Receptek

Magazin