Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Főtt spárga tejfölös hollandi mártással

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg fehér spárga
  • 4 dkg tengeri só
  • 1 ek kristálycukor
  • A mártáshoz:
  • 10 dkg vaj
  • 6 db tojássárgája
  • 20 dkg tejföl
  • 1 csipet tengeri só
  • 1/2 db citrom

Elkészítés

    1.

    A spárgát megtisztítjuk, és fehér cérnával kisebb csokrokba kötjük. Mindet egyforma méretűre vágjuk. 4 dkg sóval és a cukorral ízesített vízben 8-10 percig főzzük, majd a főzőlében hagyjuk hűlni.

    2.

    A vajat megolvasztjuk, majd lassan kisütjük belőle a vizet, végül leszűrjük. Forró vízgőz fölött habosra keverjük a tojássárgájákat a tejföllel és a sóval. Ha kezd besűrűsödni, hozzáadjuk a leszűrt vajat és a citrom kifacsart levét.

    3.

    A spárgákat kiszedjük a vízből, szárazra töröljük, majd mindet előmelegített tányérokra rendezzük. A tejfölös tojásmártással bevonjuk úgy, hogy a fejek kilátszódjanak. Azonnal tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek