A spárgát megtisztítjuk, és fehér cérnával kisebb csokrokba kötjük. Mindet egyforma méretűre vágjuk. 4 dkg sóval és a cukorral ízesített vízben 8-10 percig főzzük, majd a főzőlében hagyjuk hűlni.
A vajat megolvasztjuk, majd lassan kisütjük belőle a vizet, végül leszűrjük. Forró vízgőz fölött habosra keverjük a tojássárgájákat a tejföllel és a sóval. Ha kezd besűrűsödni, hozzáadjuk a leszűrt vajat és a citrom kifacsart levét.
A spárgákat kiszedjük a vízből, szárazra töröljük, majd mindet előmelegített tányérokra rendezzük. A tejfölös tojásmártással bevonjuk úgy, hogy a fejek kilátszódjanak. Azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre