Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Főtt spárga tejfölös hollandi mártással

default user icon
MME
60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A spárgát megtisztítjuk, és fehér cérnával kisebb csokrokba kötjük. Mindet egyforma méretűre vágjuk. 4 dkg sóval és a cukorral ízesített vízben 8-10 percig főzzük, majd a főzőlében hagyjuk hűlni.

2.

A vajat megolvasztjuk, majd lassan kisütjük belőle a vizet, végül leszűrjük. Forró vízgőz fölött habosra keverjük a tojássárgájákat a tejföllel és a sóval. Ha kezd besűrűsödni, hozzáadjuk a leszűrt vajat és a citrom kifacsart levét.

3.

A spárgákat kiszedjük a vízből, szárazra töröljük, majd mindet előmelegített tányérokra rendezzük. A tejfölös tojásmártással bevonjuk úgy, hogy a fejek kilátszódjanak. Azonnal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss