Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Főtt marhaszelet meggymártással, pirított darával

default user icon
1

Hozzávalók

  • A húshoz:
  • 50 dkg marhahús (comb)
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1/2 db hagyma
  • 3 szem egész bors
  • 1 db babérlevél
  • A meggymártáshoz:
  • 50 dkg meggy (magozott)
  • 1 ek barna cukor
  • 1/2 tk fahéj (őrölt)
  • 1/2 tk szegfűszeg (őrölt)
  • 1/4 db citrom (facsart leve)
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 2 dl főzőtejszín
  • A pirított darához:
  • 10 dkg búzadara
  • 1 ek étolaj
  • 2,5 dl víz
  • 1 csipet só

Elkészítés

    1. A marhahúst megtisztítjuk, majd egy fazékban alacsony lángon feltesszük főni a megtiszított és felaprított zöldségekkel, a fűszerekkel és annyi vízzel, amennyi bőven ellepi.  Kb. 1-1,5 óra alatt puhára főzzük, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, és vékonyan felszeleteljük.
    2. A mártáshoz a meggyet egy fazékba tesszük a cukorral, a fűszerekkel és a citromlével együtt, és épp csak annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Felforraljuk, és kb. 10 perc alatt puhára főzzük. A keményítőt csomómentesre keverjük a főzőtejszínnel, majd a meggy levéből jó pár kanállal hozzákeverünk, és lassan a meggyhez adjuk. Felforraljuk, és levesszük a tűzről.
    3. A búzadarát egy serpenyőben egy kevés olajon illatosra pirítjuk. Ezután apránként felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a sót, és folyamatos kevergetés mellett kb.4-5 perc alatt puhára főzzük.
    4. A szeletelt főtt marhát a meggymártással és pirított búzadarával tálaljuk. 

    ZÖLDSÉGES MARHATOKÁNY>>> 

    MARHA STEAK AVOKÁDÓ KRÉMMEL>>> 

    OMLÓS MUSTÁROS MARHASÜLT>>> 

Megjegyzés

A hús levét tegyük félre, később remekül használható alapléként főzéshez.

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

nita25
Miért kell a meggy szósz mellé a pirított dara ?

Hasonló Receptek

Magazin