Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Főtt marhahús paradicsommártással és főtt burgonyával

30 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 személyre:
  • húslevesben főtt marhahús
  • 10 dkg sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál liszt
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1 kicsi finomra vágott vöröshagyma
  • 2 kisujjnyi darabka citromhéj
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • kb. 2 evőkanál cukor
  • morzsolt bazsalikom
  • Valamint:
  • 6 közepes burgonya - hámozva
  • őrölt kömény

Elkészítés

Elkészítés: A paradicsom mártáshoz forró zsiradékban világos rózsaszínűre pirítjuk a lisztet, majd megdinszeljük benne a vöröshagymát. Meghintjük pirospaprikával, felengedjük 7 dl vízzel, és rögtön sózzuk - hogy a letapadt liszt feloldódjék –, beletesszük a paradicsom sűrítményt, cukorral, citromhéjjal, bazsalikommal ízesítjük. Pár percig takarékon forraljuk, kevergetjük. (A végén fémszűrőn átszűrtem, de nem kell, ha lereszeljük a hagymát.)

A burgonyákat felszeleteljük, sós, köményes vízben puhára főzzük, leszűrjük.

Tálalásnál a leveshús mellé tesszük a burgonyaszeleteket, és hozzámerjük a mártást.

Megjegyzés

Készíthetjük egyéb mártásokkal is, pl. sóska- vagy különféle gyümölcsmártásokkal is.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss