Előkészítése: a húst gondosan megmosom, és megfelelő méretű lábasba vagy fazékba rakom. Vizet forralok, majd annyi vízzel forrázom le, hogy a lé a húst teljesen ellepje. Megsózom, megborsozom, melléteszem az egyik megtisztított és felnégyelt vöröshagymát, majd lefedve puhára főzöm. (Kuktában negyedannyi idő alatt megfő.)
Elkészítése: az olajon megpirítom a megmaradt, apróra vágott hagymát, hozzáadom a zúzott fokhagymát, a felcsíkozott zöldpaprikát és a darabokra vágott paradicsomot, majd az egészet együtt megpirítom. Meghintem a liszttel, azzal is pirítom egy-két percig, ezután a tűzről lehúzva beleszórom a pirospaprikát. Jól összekeverem, majd ráöntök 3 dl húslevet. Simára keverem, megborsozom, és befedve addig forralom, amíg pépes, sűrű mártás nem lesz belőle. Végül a tejfölt belekeverem, beleteszem a közben felszeletelt húst, és egy pillanatra felforralom. Galuskával vagy körettésztával tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre