Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Foszlós mazsolás kalács

MME MME
2 4/5
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet a cukorral és csipetnyi sóval összekeverjük. A halom közepébe mélyedést nyomunk, és belemorzsoljuk a friss élesztőt. Kevés tejjel elvegyítjük, kevés liszttel meghintjük, majd tiszta konyharuhával letakarjuk. Meleg helyen kb. 15 percig kelesztjük. A puha vajat, a tojásokat és a maradék tejet a tésztához adjuk, majd robotgép gyúrópálcájával simára összedolgozzuk. Letakarva további 30 percig kelesztjük. A mazsolát a tésztába gyúrjuk. A tésztát 3 részre osztjuk, és rudakká sodorjuk. Összefonjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. Letakarva további kb. 15 percig kelesztjük. A kalácsot a tejszínnel elkevert tojássárgájával megkenjük, és előmelegített sütőben, 200 fokon (gázsütőnél 3. fokozat) 35-40 percig sütjük.

Megjegyzés

Szerintem nyugodtan lehet 6 felé osztani a tésztát és két kalácsot csinálni, mert hatalmasra megkel még a sütőben... Amúgy isteni finom és nem lehet elrontani. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss