1/2 dl langyos tejben keverjünk el 1 tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, beleteszünk 1-2 ek lisztetet, meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót és a cukrot. A liszt közepébe mélyedést csinálunk, beleöntjük az olvasztott vajat, a tojást, tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, és a többi langyos tejet. Elkezdjük dagasztani. Egy ideig nagyon ragacsos, de ne tegyünk hozzá lisztet, szépen le fog válni a kezünkről és a deszkáról. Ha ezzel megvagyunk, nejlonzacskóval, folpackkal letakarjuk, és 40-50 percig meleg helyen kelesztjük.
Miután megkelt, kiborítjuk a deszkára, 4 részre osztjuk - vagy ahány ágból fonatot tudunk készíteni - kis cipókat formálunk belőle, letakarjuk, 10 percig állni hagyjuk. A cipókat kinyújtjuk, kihúzzuk a kellő hosszúságúra. A rudak végeit összecsippentjük, a kalácsot megfonjuk.
Sütőpapíros tepsibe tesszük, lekenjük a felvert tojással, a pulton hagyjuk 30 percet kelni. A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük, a kalácsot újra lekenjük, mielőtt a sütőbe tesszük. Kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.
A szobaszerű fürdők luxusát már nem csak elegáns hotelekben élvezhetjük. Néhány lakberendezési elem segítségével bárki megteremtheti otthoni wellnessközpontját.