Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Foszlós farsangi fánk

default user icon

Hozzávalók

  • 2 dl tej
  • 4 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 5 db tojássárga
  • 5 dkg porcukor
  • csipet só

Elkészítés

    1. A langyos tej be belekeverjük a cukrot, és belemorzsoluk az élesztőt, és felfuttatjuk.
    2. A liszetet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a felfutott élesztőt, a tojássárgáját és összedolgozzuk, kidagasztjuk a tésztát. Akkor van készen, ha a tészta elválik az edény falától. Letakarjuk, meleg helyen, 45 percig a duplájára kelesztjük.
    3. Ha megkelt, lisztezett felületen kinyújtjuk egy centi vastagra, és pogácsaszaggatóval, vagy egy pohár segítségével tetszőleges nagyságú köröket szaggatunk belőle. Lisztezett deszkára rakjuk a fánkokat, és 15 percig pihentetjük.
    4. Olajat melegítünk, és egymás után kisütjük benne a fánkokat úgy, hogy az első oldalukat fedő alatt, a másikat anélkül sütjük. Fontos, hogy egyszerre csak annyi fánkot tegyünk a nem túl forró zsiradékba, hogy még kényelmesen meg tudjanak nőni kb. a másfélszeresükre. 
    5. Ha aranybarnára sültek, egy papírtörlőre szedjük, majd porcukorral meghintjük őket.

      FARSANGI, CSÖRÖGE, KÉPVISELŐ ÉS TÚRÓ - ISTENI FÁNKOK, MINDEN MENNYISÉGBEN! >>> 

    ÍGY LESZ TÖKÉLETES A FÁNK, A KENYÉR A KALÁCS - KELT TÉSZTA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin