-
-
Melyik diéta a legjobb?
Válaszd ki, melyiket tudod a legjobban betartani, miben szerepelnek olyan ételek, amelyek kedvedre valóak.
-
-
Megújultak játékaink!
A gyümölcsszüret és a gofris játék mellett már puzzle és palacsintás játékunk is van! Kipróbálod?
-
Brutális csokitorták
A legnagyobb kedvenc a torták között, minden ünnepen helye van! Válogass receptjeinkből!
-
Muffinmánia
Egy vaskos szakácskönyvnyi muffinrecept vár... Sósak, édesek, csokisak, gyümölcsösek...
-
Kenyérreceptek
Kenyér, kifli, kalács... géppel vagy gép nélkül is elkészíthető otthon. Válogass receptjeinkből!
Tejallergia
35.
inszam
2012-04-08 14:56:57
Azt gondolom laktóz intoleranciából nem lehet kigyógyulni hiszen elfogy, vagy nem is volt laktáz baci a szervezetben.
Sajna én is ebben szenvedek, de sok olyan termék van amit ehetek, tehát semmi ok a pánikra. Az ár már egy más dolog...
Viszont most tudtam nem hogy az elhízás egyik oka a tejcukor. Tehát ha valaki fogyózik, ne igyon csak laktózmentes tejet, mert a normál tejben található tejcukor felviszi a cukorszintet, viszont gyorsan le így megy és pl. reggeli után ha megivott 3-4 dl rendes tejet 2 órával már éhes...
Sajna én is ebben szenvedek, de sok olyan termék van amit ehetek, tehát semmi ok a pánikra. Az ár már egy más dolog...
Viszont most tudtam nem hogy az elhízás egyik oka a tejcukor. Tehát ha valaki fogyózik, ne igyon csak laktózmentes tejet, mert a normál tejben található tejcukor felviszi a cukorszintet, viszont gyorsan le így megy és pl. reggeli után ha megivott 3-4 dl rendes tejet 2 órával már éhes...
34.
Lolliblond
2011-08-31 03:56:48
Nekem felnőtt korban jött ki a tejallergia és szerencsére találtam egy nagyon jó tápszert,de sajnos 3 éves kor alatt nem adható.A neve Lifeplan Laktáz Enzim,30 db-os,az ára 2500-2700 között van.Nem minden gyógyszertárban van raktáron,de megrendelik és pár nap múlva már ott is van.A tejes étel fogyasztása előtt kell bevenni.Nekem nagyon megkönnyítette az életem,mert nagyon szeretem a tejszínes szószokat
Remélem tudtam segíteni
Remélem tudtam segíteni
33.
horibeus
2010-08-17 14:40:31
Laktózintoleranciánál nagyon kell figyelni a címkéket, ugyanis még a kenőmájas, a párizsi, a szalámi is tartalmaz laktózt! A PICK termékek közt van laktózmentes. Margarint is át kell olvasni!!! Kicsit drága, de a kókusztejpor is jó- változatosságnak.-bioboltban beszerezhető. Mi akkor vettünk fagyigépet, amikor a fiam érzékenysége kiderült. Otthon készítettük a fagyit gyümölcsből, teával, Magic milk tejjel...Joghurtot is otthon készítettük. Rendes tejet kevertem el magic milk joghurttal, kicsit felmelegítettük, aztán pihentttük. Mialatt készült a joghurt, a tej laktóztartalma le is bomlott. Ebbe jött pici cukor és sok friss gyümi.Mikor osztálykirándulásra mentek, vitte magával a gyerek a laktózos tablettáját, s ha fagyiztak, rögtön egyet bevett, így nem lett rosszul. Ezt a doktornéni írta fel nekünk.
32.
horibeus
2010-08-17 14:22:51
bocsánat: laktózmentes tejek
31.
horibeus
2010-08-17 14:21:59
Elég régen hangzott el a kérdés, De hátha segít valakinek: a Magic milk laktózmentes tek mellett már kapható tejszín is, ill. a HULLALA növényi tejszínt is lehet használni.Kemény habot lehet verni belőle. lehet kapni cukrozott változatban is. A TESCO- ban , AUCHAN-ban mindig van mindkettőből. Nekem az egyik fiam egy betegség után lett laktózérzékeny, másfél évi diéta után hálistennek rendbejött. Ma már nem tartjuk a diétát.
28.
Mona69
2010-05-25 12:20:53
Talán bioboltban érdeklődj, én hallottam többféle növényi tejszínről, de hogy van-e laktózmentes
27.
Shikii
2010-05-18 16:37:04
Ezúton szeretném megkérdezni az oldal tagjait hogy önök ismernek e valamiféle tejszín helyettesítő anyagot? Laktózmentes-tejszín ugye nem létezik, ám legyen. Viszont szükségem lenne valamire amivel helyettesíthetem azt tortán. Köszönök mindenféle visszajelzést előre is.
26.
auerhelga
2010-04-13 18:47:58
Kedves Édesanyák!
Szeretném megkérni Önöket, hogyha van tejallergiás gyermekük, és hogyha van 2 percük, akkor segítsenek egy kérdőív kitöltésével a szakdolgozati kutatásomhoz.
Tényleg nem hosszú, és nekem nagyon sokat jelentene. A kérdőív anonim módon történik, az eredményeket csak a szakdolgozatban használom fel. Én nem látom hogy a kérdőívet kitöltötte ki, mert a weboldal így lett szerkesztve, a személyiségi jogok miatt!
Ha bárkinek bármi kérdése van, az e-mail címemre nyugodtan írhat: auerhelg@citromail.hu
Ha esetleg van olyan akinek a gyermeke soha nem kapott tejet, őt kérném hogy a megjegyzésbe írja ezt be, így a statisztikában ezt tudni fogom.
http://www.sqs2001.hu/kerdoiv/
Tisztelettel, és Köszönettel: Auer Helga védőnő hallgató
Szeretném megkérni Önöket, hogyha van tejallergiás gyermekük, és hogyha van 2 percük, akkor segítsenek egy kérdőív kitöltésével a szakdolgozati kutatásomhoz.
Tényleg nem hosszú, és nekem nagyon sokat jelentene. A kérdőív anonim módon történik, az eredményeket csak a szakdolgozatban használom fel. Én nem látom hogy a kérdőívet kitöltötte ki, mert a weboldal így lett szerkesztve, a személyiségi jogok miatt!
Ha bárkinek bármi kérdése van, az e-mail címemre nyugodtan írhat: auerhelg@citromail.hu
Ha esetleg van olyan akinek a gyermeke soha nem kapott tejet, őt kérném hogy a megjegyzésbe írja ezt be, így a statisztikában ezt tudni fogom.
http://www.sqs2001.hu/kerdoiv/
Tisztelettel, és Köszönettel: Auer Helga védőnő hallgató
25.
Mona69
2010-04-09 12:07:14
Sziasztok!
Én is véletlenül tévedtem ide, a középső gyermekem volt tejfehérje allergiás, 2 hónapos volt amikor kijött rajta, tejalapú tápszertől.
Én nagyon szigorúan betartottam a diétát amikor már szilárd ételt is kaphatot, ráadásul 8 hónaposan szójaallergiás is lett, a szója alapú tápszertől, még felvágottat sem adhattam neki, vagy virslit. 16 hónapos korára kinőtte, bármit megehet, nem jött még ki rajta semmilyen allergiás tünet. M
ost 11 éves
Én is véletlenül tévedtem ide, a középső gyermekem volt tejfehérje allergiás, 2 hónapos volt amikor kijött rajta, tejalapú tápszertől.
Én nagyon szigorúan betartottam a diétát amikor már szilárd ételt is kaphatot, ráadásul 8 hónaposan szójaallergiás is lett, a szója alapú tápszertől, még felvágottat sem adhattam neki, vagy virslit. 16 hónapos korára kinőtte, bármit megehet, nem jött még ki rajta semmilyen allergiás tünet. M
ost 11 éves
szia dundi2
Én még csak most tévedtem a fórumra, ha még aktuális egy két jó tanács a tejallergiásokhoz. Én is az voltam + tojás érzékeny meg sok ismerősöm. a tej hejett minden receptben rizstejet használtam ( kelt tészták, tortakrémek...) ezt lehet vásárolni, de nagyon drága célszerűbb otthon elkészíteni rizslisztből. 1 l vízzhez kb 2 ek lisztet teszek felforralom. Ha csak inni szeretném ízesítem pici sóval, cukorral... amivel lehet
Én még csak most tévedtem a fórumra, ha még aktuális egy két jó tanács a tejallergiásokhoz. Én is az voltam + tojás érzékeny meg sok ismerősöm. a tej hejett minden receptben rizstejet használtam ( kelt tészták, tortakrémek...) ezt lehet vásárolni, de nagyon drága célszerűbb otthon elkészíteni rizslisztből. 1 l vízzhez kb 2 ek lisztet teszek felforralom. Ha csak inni szeretném ízesítem pici sóval, cukorral... amivel lehet
23.
dundi2
2009-10-21 14:42:52
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni , hol találok tejmentes desszert recepteket?
Van egy kolleganőm, akinek 3 gyerkőce van és az egyik tejallergiás. A gyerkőcök igénylik az édességet, ezért sütne olyan dolgokat, amit mindenki ehet.
Tudnátok nekem segíteni , hol találok tejmentes desszert recepteket?
Van egy kolleganőm, akinek 3 gyerkőce van és az egyik tejallergiás. A gyerkőcök igénylik az édességet, ezért sütne olyan dolgokat, amit mindenki ehet.
22.
gabilive
2009-05-06 11:42:57
Szeretnék reményt adni azoknak,akiknek tejallergiás gyerekük van.Másfél év szigorú diéta után,a legutóbbi allergiateszt eredményünk negativ lett.A lányomat gyógyultnak nyilvánitották,kinőtte a tejallergiát.Ez pont egy hete történt,azóta már evett tejfölt,tejszinhabot,csokit,és persze tejet is iszik,és minden rendben van.(a sajtot és a túró rudit viszont kiköpte).
Mindenkinek hasonló jókat kivánok!
Mindenkinek hasonló jókat kivánok!
A lányom 2 hónaposan lett kiütéses az anyatejbe jutott tejfehérjétől. 1 éves koráig nem kapott semmilyen tejterméket, mégsem nőtte ki. Akkor vittük el allergológushoz, és azóta 6 havonta kell vigyük tesztre. Októbertől ihatja a 15 percig főzött tejet és reménykedünk hogy az áprilisi teszt már teljes gyógyulást fog mutatni. Szerencsére neki a kiütésen kivül más tünete nem volt, és a diétát is szigorúan betartjuk (én is, mivel még szopizik).
Örülök, hogy javulóban a kislányod allergiája, ez azt jelenti, hogy
az unokámnak is van reménye a javulásra.Milyen tüneteitek voltak,mit tudott enni, mikor kezdődött a javulás? Az unokám 1éves,
semilyen tejterméket nem ehet, azonnal kihányja, és tele lessz kiütéssel, amit véresre vakar. Még a rízstejből készült kakaó is gondot okoz./A kakaóban levő adalékanyagok miatt/ Csak reménykedni tudunk, hogy egyszer elkezdődik a javulás.
az unokámnak is van reménye a javulásra.Milyen tüneteitek voltak,mit tudott enni, mikor kezdődött a javulás? Az unokám 1éves,
semilyen tejterméket nem ehet, azonnal kihányja, és tele lessz kiütéssel, amit véresre vakar. Még a rízstejből készült kakaó is gondot okoz./A kakaóban levő adalékanyagok miatt/ Csak reménykedni tudunk, hogy egyszer elkezdődik a javulás.
Az én lányom 2 éves. Tejfehérjeallergiája miatt tejterméket nem ehet, tejet viszont már 4 hónapja ihat, ha előtte 15 percig főzöm. Igy semmi baja.
18.
makizsolt
2008-11-03 19:54:45
Regisztrálj a www.arenaklub.hu közöségi oldalra és az első 5000 regisztráló pendrivot kap ajándékba.
Jó szórakozást
Jó szórakozást
17.
tamiwinett
2008-08-28 20:29:51
Mélységesen egyetértek az előttem szólóval.Én kb.28 éve vagyok tejallergiás és a mai napig nem nőttem ki,sőt a gyermekem is örökölte Ha betartom a tejmentes diétát semmi bajom,úgy testileg mint lelkileg.De ha nem,jön a hajhullás--hormonzavar--csontritkuláa!!!4A gyermekem (jelenleg) kamaszként nem akar diétázni,zavarja,hogy nem ehet olyat,
mint más,ezért lelki problémákkal küzd.Kiújult az asztmája,lelassult a növekedése és hiperaktív lett.Ez mind az allergiának köszönhető
,..Nem mindig volt így!Épp ezért tapasztalatból mondom,hogy aki ilyen "betegséggel" küzd---- a legfontosabb a diéta betartása)betartatása/. Egyébbként rosszabb,mint a cukor betegség!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mint más,ezért lelki problémákkal küzd.Kiújult az asztmája,lelassult a növekedése és hiperaktív lett.Ez mind az allergiának köszönhető
,..Nem mindig volt így!Épp ezért tapasztalatból mondom,hogy aki ilyen "betegséggel" küzd---- a legfontosabb a diéta betartása)betartatása/. Egyébbként rosszabb,mint a cukor betegség!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
16.
szoror
2008-07-27 19:38:16
A tehén tej halálos méreg ,még egészséges gyermek sem kaphatnák. Asztmás és alergiákkal küzdöknek pláne tiltot. Próbáljátok mellözni a cukrot is, és akor csodák történhetnek ,ha elég vizet is iszik a gyermek.

35 db