Forró tejberizs, fahéjas vagy kakaós porcukorral

Hozzávalók

  • 8 dl tej
  • 12 dkg rizs
  • 10 dkg cukor
  • fahéj
  • kakaópor

Elkészítés

    1. A tejet felforraljuk egy zománcozott lábasban.
    2. Jól megmossuk és lecsurgatjuk a rizst, majd beletesszük a forró tejbe, megkeverjük, s ha újra felforrt, lassú, egyenletes tűzön tovább főzzük, fedővel letakarva. Néha-néha megkeverjük, hogy ne ragadjon le.
    3. Mielőtt teljesen megpuhulna, 10 dkg cukrot keverünk el benne. A puhulás ideje kb. 30 perc. Ekkor megkeverjük, ha túl sűrű egy kevés forró tejjel hígítjuk és azonnal, forrón tálaljuk, fahéjas vagy kakaós cukorral megszórva, de kitűnő reszelt csokoládéval is.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin