Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

4 hasznos konyhai praktika, hogy sütés közben ne fröcsögjön a forró olaj

Te is többször égetted már meg magad a sütés közben felfröccsenő forró olajjal? Ha igen, olvasd el konyhai tippjeinket, és ezentúl süss biztonságosan!

1. Sütésnél, illetve párolásnál először mindig az edényt hevítsük fel, és csak ezután tegyük bele a zsiradékot. Így még a tojás sem fog leégni!

2. A zsír melegítés közben rendszerint azért serceg, mert vizes. Tegyünk bele egy szelet kenyeret és süssük ropogósra. Ezalatt a víz elpárolog, és a zsír már nem spriccel tovább.

3. Az olaj kellemetlen fröcskölését megakadályozhatjuk, ha beleteszünk egy kevés sót.

4. Rántott hús vagy sajt sütése közben borítsunk a serpenyőre egy fém szűrőt, így távozhat a gőz, de az olaj nem fröccsen ki.

Ezek is érdekelhetnek

Friss