Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Forró fűszeres sajtkrém

15 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A chilipaprikát kimagozzuk, apróra vágjuk. A fokhagymát fokhagymaprésen átnyomjuk, a vöröshagymát nagyon vékony karikákra vágjuk.

Egy teflonos serpenyőben megolvasztjuk a vajat vagy megforrósítjuk az olajat. Először beletesszük a fokhagymát, a vöröshagymát és a chilit. Picit összepirítjuk. Ha ez megvan, beleszórjuk a reszelt sajtot, megolvasztjuk. Míg olvad, a tejfölt krémesre keverjük a tejjel, a fűszerekkel, majd ráöntjük a sajtra, folyamatos kevergetéssel összefőzzük. Ha szükséges, sózzuk, esetleg borsozzuk.

Olajbogyós kenyeret pirítunk, és forrón rácsurgatjuk a sajtkrémet.

Megjegyzés

Ha kihűl, megkeményedik, hűtőben eláll. Mikrohullámú sütőben pillanatok alatt újra olvasztható.
- timeafazekas

Ezek is érdekelhetnek