Elkészítés: A chilipaprikát kimagozzuk, apróra vágjuk. A fokhagymát fokhagymaprésen átnyomjuk, a vöröshagymát nagyon vékony karikákra vágjuk.
Egy teflonos serpenyőben megolvasztjuk a vajat vagy megforrósítjuk az olajat. Először beletesszük a fokhagymát, a vöröshagymát és a chilit. Picit összepirítjuk. Ha ez megvan, beleszórjuk a reszelt sajtot, megolvasztjuk. Míg olvad, a tejfölt krémesre keverjük a tejjel, a fűszerekkel, majd ráöntjük a sajtra, folyamatos kevergetéssel összefőzzük. Ha szükséges, sózzuk, esetleg borsozzuk.
Olajbogyós kenyeret pirítunk, és forrón rácsurgatjuk a sajtkrémet.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre