Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Forró boros almaleves aszalt szilvával

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 alma
  • 2 dl fehérbor
  • 4 dkg cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 8 szem szegfűszeg
  • 1 rúd fahéj
  • 2 dl tejszín
  • 1 citrom reszelt héja
  • 12 dkg aszalt szilva

Elkészítés

    Előkészítés: Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, és a húsát nagyobb darabokra vágjuk.

    Elkészítés: Edénybe tesszük az almát, ráöntjük a bort és annyi vizet, hogy félujjnyira ellepje. Beletesszük a cukrot, a mézet, egy csipet sót, és teatojásba zárva a szegfűszeget, a fahéjat. Kíméletesen főzzük. Amikor puha az alma, kivesszük a teatojást. Az almát a levével együtt összeturmixoljuk. Beleöntjük a tejszínt, beleszórjuk a citrom reszelt héját, és kíméletesen összeforraljuk. Közben apróra vágjuk az aszalt szilvát. Levesszük a levest a tűzről, beleszórjuk az aszalt szilvát, 2-3 percen át pihentetjük, és amikor megpuhult a szilva, tálaljuk. A tetejére tehetünk tejszínhabot is.

    Munka: kb. 15 perc
    Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
    1 adag: 400 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Jucuska
Isteni lett. Annyit változtattam rajta, hogy nem az összes almát turmixoltam össze, illetve a szilvát csak tálalás előtt tette bele mindenki magának. A tejszínhez pedig kevertem 1-2 evőkanál lisztet , így forralás után még krémesebb lett a leves állaga. Tejszínhabbal a tetején nagyon fincsi lett. köszi a receptet.

Hasonló Receptek