Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Forró boros almaleves aszalt szilvával

MME MME
1
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, és a húsát nagyobb darabokra vágjuk.

Elkészítés: Edénybe tesszük az almát, ráöntjük a bort és annyi vizet, hogy félujjnyira ellepje. Beletesszük a cukrot, a mézet, egy csipet sót, és teatojásba zárva a szegfűszeget, a fahéjat. Kíméletesen főzzük. Amikor puha az alma, kivesszük a teatojást. Az almát a levével együtt összeturmixoljuk. Beleöntjük a tejszínt, beleszórjuk a citrom reszelt héját, és kíméletesen összeforraljuk. Közben apróra vágjuk az aszalt szilvát. Levesszük a levest a tűzről, beleszórjuk az aszalt szilvát, 2-3 percen át pihentetjük, és amikor megpuhult a szilva, tálaljuk. A tetejére tehetünk tejszínhabot is.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 400 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss