Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Forró almás sütemény vaníliafagyival

MME MME
2 4/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 üveg almakompót (vagy 5-6 db almából kompótot főzünk, ízlés szerint ízesítjük fahéjjal, citomhéjjal, cukorral, szegfűszeggel)
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • csipet só
  • Valamint:
  • 1 liter vaníliafagylat (házi vagy bolti)

Elkészítés

Elkészítés: Az almakompótról leöntjük a levet, az almákat egy tűzálló tálba tesszük. (Ha magunk csináljuk, negyedekre vágjuk az almát, és csak félig főzzük meg!)

A margarint, a lisztet és a cukrot összedolgozzuk, és rászórjuk az almákra. Kb. 15 percig sütjük közepes lángon. A teteje aranybarna lesz.

Hideg vaníliafagylalttal tálaljuk.

Megjegyzés

Nagyon finom és laktató. Hamar megvan, akár kész hozzávalókkal dolgozol, akár nem. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss