Forrázott káposztasaláta

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,3 kg fejes káposzta (bruttó súly)
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 csapott teáskanál kömény
  • 15-20 szem egész bors
  • 1 teáskanál só
  • őrölt bors
  • 3-4 evőkanál cukor vagy édesítőszer
  • 3-4 evőkanál 20 %-os ecet
  • 1 liter víz
  • aprított kapor – elhagyható, de finom bele

Elkészítés

    Elkészítés: A káposzta külső leveleit eltávolítom, 4 felé vágom, a torzsáját is kivágom, és egy hőálló tálba vékonyan felszeletelem. Ugyan ezt teszem a vöröshagymával is, csak megfelezve. Sózom, egész borsot, köményt szórok rá, összeforgatom, hagyom állni kb. 20 percet.

    Közben a vízzel, az ecettel és a cukorral salátalevet forralok, és egyenletesen körbeforrázom a káposztát. Lefedem, és hagyom langyosra hűlni. (Közben kicsit összeesik, és a fűszerek ízét átveszi.) Megkóstolom, ha kell, utána ízesítem, kevés őrölt borsot szórok rá, és a hűtőben érlelem.

    Sokféle ételhez finom és egyszerű saláta, csavaros tetejű üvegben a hűtőben sokáig eláll!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

5 évvel ezelőtt
Kedves Gaby53, nagyon köszi a receptet, eleinte azt sem tudtam, hogy keressek rá, te meg pont eltaláltad! Abbahagyhatatlan!

Hasonló Receptek