Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Forraltbor-szirup

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg barna cukor
  • 1 db narancs (leve és héja)
  • 5 dl forralt bor
  • 1 db vaníliarúd

Elkészítés

    1.  Egy kis lábasba szórjuk a barna cukort, házzáadunk 2 ek vizet, és közepes lángon, 3-4 perc alatt karamellizáljuk. Felöntjük a narancs kifacsart levével, majd a forralt borral. Hozzáadjuk a narancshéjat, a vaníliarúd kikapart belsejét és rudat is, majd időnként megkeverve kb. 45 perc alatt sűrűre főzzük.
    2. A forrásban lévő szirupot 2 db tiszta üvegbe szűrjük. Dekorációként beletehetjük a vaníliarudat és pár narancsszeletet is. Azonnal lezárjuk az üvegeket, és hagyjuk kihűlni a szirupot. Hűvös helyen tárolva 3 hónapig is eláll.

    FORRALT BOROS, ASZALT SZILVÁS BEJGLI>>> 

    GYÖMBÉRES FORRALT BOR>>> 

    FORRALT BOROS FAGYI>>> 

Megjegyzés

2 db 1 dl-s üveghez. A recept a Tina Karácsony 2015/3 lapszámában szerepel.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek