Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Forraltbor-szirup

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  Egy kis lábasba szórjuk a barna cukort, házzáadunk 2 ek vizet, és közepes lángon, 3-4 perc alatt karamellizáljuk. Felöntjük a narancs kifacsart levével, majd a forralt borral. Hozzáadjuk a narancshéjat, a vaníliarúd kikapart belsejét és rudat is, majd időnként megkeverve kb. 45 perc alatt sűrűre főzzük.
  2. A forrásban lévő szirupot 2 db tiszta üvegbe szűrjük. Dekorációként beletehetjük a vaníliarudat és pár narancsszeletet is. Azonnal lezárjuk az üvegeket, és hagyjuk kihűlni a szirupot. Hűvös helyen tárolva 3 hónapig is eláll.

FORRALT BOROS, ASZALT SZILVÁS BEJGLI>>> 

GYÖMBÉRES FORRALT BOR>>> 

FORRALT BOROS FAGYI>>> 

Megjegyzés

2 db 1 dl-s üveghez. A recept a Tina Karácsony 2015/3 lapszámában szerepel. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss