Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Forralt vörösboros kuglóf

Hozzávalók

  • 10 ek vörösbor
  • 1 kávéskanál reszelt citromhéj
  • 2 kávéskanál forralt bor fűszerkeverék
  • 2 ek cukor
  • A tésztához:
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 22 dkg liszt
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

    1.

    A vörösbort felmelegítjük a citromhéjjal, a fűszerkeverékkel és a cukorral együtt.

    2.

    Nagyobb tálban habosra keverjük a vajat a cukorral és a szétválasztott tojás sárgájával, majd ráöntjük a fűszeres bort. Beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet, és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot.

    3.

    A masszát kivajazott, liszttel meghintett kuglófformába töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin