Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Forraltborzselés linzerszív

45 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • csipet só
  • 1 db tojássárgája
  • 1 tk őrölt szerecsendió
  • 1-2 ek hideg víz
  • A forraltborzseléhez:
  • 1,5 dl forralt bor
  • 1 dl narancslé
  • 2 ek cukor
  • 1 dkg dzsemfix
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összeállítjuk, majd fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük legalább 60 percre.
  2. A forraltborzseléhez egy lábasba öntjük a forralt bort és a narancslevet, majd hozzászórjuk a cukrot, a zselésítőt, és állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd kb. 1 percig zubogva forraljuk. Hagyjuk kihűlni.
  3. A tésztát enyhén lisztezett felületen 5 mm vastagságra nyújtjuk ki, majd egy nagyobb szív alakú kiszúróval 1-1 sima és 1-1 lyukas tésztát szagagtunk ki belőle. A szíveket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk és 200 fokon, kb. 6 - 8 perc alatt megsütjük.
  4. A forraltborzselét kis lángon kenhető állagúra melegítjük, majd összeragasztjuk vele a linzereket. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Megjegyzés

A linzer nálunk nagy favorit, mert gyorsan elkészül, és teához vagy kávé mellé ideális aprósütemény a hideg napokon. - Baloghné Judit

Ezek is érdekelhetnek

Friss