Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Forralt boros zselé

default user icon

Hozzávalók

  • 400 ml vörösbor (félszáraz)
  • 1 ek fűszerkeverék (forralt boros)
  • 8 dkg barnacukor
  • 3 db zselatinlap
  • 7 dkg kristálycukor
  • 5 dkg dióbél
  • 100 ml habtejszín
  • 1 ek porcukor
  • 1/2 tk őrölt fahéj

Elkészítés

    1. A bort összeforraljuk a fűszerkeverékkel és a barna cukorral. Feloldjuk benne a zselatint a csomagolásán olvasható utasítás szerint. Ezután szétosztjuk az italt 4 üvegkehelybe, majd betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
    2. Száraz serpenyőben, kis lángon, lassan karamellizáljuk a kristálycukrot. Amikor teljesen megolvadt, és középbarnára pirult, hozzákeverjük a durvára aprított dióbelet, majd az egészet kiöntjük egy darab sütőpapírra, majd egy kicsit szétkenjük. Ha a grillázs teljesen megszilárdult, felvágjuk háromszög alakú darabokra.
    3. A tejszínt kemény habbá verjük, ízesítjük a porcukorral és az őrölt fahéjjal. Ezután a forralt boros zselék tetején elosztjuk a fahéjas tejszínt, végül pedig grillázslapokkal díszítjük.

    FORRALT BOR EGYSZERŰEN 

    FORRALTBORZSELÉS LINZERSZÍV 

    FORRALT VÖRÖSBOROS KUGLÓF 

Megjegyzés

Könnyebb felverni a tejszínt, ha előtte néhány órára a hűtőbe tesszük.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin