Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Forralt boros szelet

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg vaj
  • 22 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1,25 dl vörösbor
  • 1 mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • A mázhoz:
  • 5 evőkanál vörösbor
  • 1 csipet mézeskalács fűszer
  • 25 dkg porcukor
  • 10 dkg kandírozott gyümölcs

Elkészítés

    Elkészítés: A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tojásokat, a reszelt csokival, a sütőporral átszitált liszttel, a borral, a mézeskalács fűszerkeverékkel elkeverjük, végül hozzákeverjük a cukorral habosított vajat. Sütőlapra kenjük vagy sütőpapírral bélelt lapos tepsibe öntjük, és 175 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

    A mázhoz a hozzávalókat kikeverjük, majd a kihűlt süteményre kenjük, és megszórjuk a kandírozott gyümölccsel.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, Győrfi Viki fotója. További érdekességeket és fotókat a recepttel kapcsolatban a Mesterkurzus blogban találsz!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

tunctunc
Némi változtatással, de az alapötlet segítségével elkészítettem a sütit, hatalmas sikere volt, köszönöm! :)

Hasonló Receptek

Magazin