Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Forralt boros fagyi

Hozzávalók

  • 2 db kezeletlen narancs
  • 2 db kezeletlen lime
  • 6 dl teljes tej
  • 2 dl habtejszín
  • 4 ek méz
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 2 db szegfűszeg
  • 1 db csillagánizs
  • 4 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 1,25 dl vörösbor

Elkészítés

    1. A forró vízzel lemosott narancsok és lime-ok héját lereszeljük. A tejet lábosba öntjük. Hozzáadjuk a tejszínt, a mézet, a fűszereket és a reszelt citrushéjat, majd közepes tűzön felforrósítjuk. Mielőtt felforrna, levesszük a tűzről.
    2. Robotgép segítségével a tojássárgájákat habosra verjük a cukorral. Beledolgozunk 2 ek mézes-fűszeres tejet, majd adagonként hozzáadjuk a maradék tejet. Feltesszük a tűzre, és keverés közben kissé besűrítjük. Végül átszűrjük egy kisebb (fém)tálba.
    3. Egy hideg vízzel töltött nagy tálba jégkockákat szórunk. Belehelyezzük a kisebb tálat, és a fagylaltmasszát 5 percig kevergetjük. Miután a jeges víztől lehűlt, kiszedjük belőle a fűszereket és hozzákeverjük a vörösbort.
    4. Végül a vörösboros fagyimasszát fagylaltgépbe töltjük, és kb. 50 percig fagyasztjuk. Mézeskalácsot vagy fahéjas kekszet kínálhatsz hozzá.
A könnyű jeges desszert karácsonykor jólesik a laktató fogások után, szilveszterkor is kellemesen hűsít.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin