Forgó fánk

default user icon
3

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 3 tojássárga
  • csipet só
  • 10 dkg cukor
  • 4 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 10 dkg margarin /olvasztva/
  • A habhoz:
  • 1 tojásfehérje félig felverjük
  • 3 dkg porcukor
  • lekvár vagy szörp

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a 3 dl tejben, és a fenn leírt alapanyagokkal összedolgozzuk. Egy kisebb pohárral kiszagatjuk és megsütjük. A habhoz a tojásfehérjét félig felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a lekvárt (vagy szörpöt). Nagyon gyors és finom.

Megjegyzés

Azért is szeretem csinálni, mert ha az egyik fele megsült, átfodul az olajban a másik oldalára, persze ha kisméretű pohárral van kiszaggatva.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Dávid Katalin 9 évvel ezelőtt
Nyers tojás? Hát...
Nagyné Karácsony Anikó 11 évvel ezelőtt
Szerintem azt kell rákenni a kisült fánkokra, és úgy elfogyasztani. Finom édes hab lesz belőle.
love cat 11 évvel ezelőtt
a habbal mi lesz? azzal töltöd, vagy a nyers tésztához kevered?

Hasonló Receptek

Magazin