Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fördős Zé visszaszólt Schobert Norbinak - dúl a háború Benke Laci bácsi miatt

default user icon
MME
Dúl a háború Fördős Zé és Schobert Norbi között, miután a fitneszguru szombaton beszólt Benke Laci bácsi kritikusainak, és a posztban a Konyhafőnök zsűritagját is bírálta. Zé a Facebookon válaszolt Norbinak.

Miután Benke Laci bácsi kórházba került, Schobert Norbi egy kemény hangvételű posztban osztotta ki a mesterszakács bírálóit, és nekiment Fördős Zének is. A Konyhafőnök zsűritagja azonban nem hagyta magát, és vasárnap válaszolt a fitneszgurunak.

A posztokat változtatás nélkül közöljük.

Fördős Zé válasza Schobert norbi posztjára:

"Nagyon úgy tűnik, hogy Laci bácsival kapcsolatban már megint meg kell szólalnom... Sok helyen lehozták Update Norbert szombat reggeli posztját, mindjárt rá is térek Norbira, de először a legfontosabb: Laci bácsinak mielőbbi jobbulást kívánok, remélem hamar meggyógyul. Bár ő maga azt nyilatkozta, hogy elsősorban a veséjével kapcsolatos probléma miatt feküdt be, ha az állapotát az őt körülvevő mostani felhajtás és az én személyes véleményem is rontotta, akkor azt én tényleg sajnálom. 68 évesen nyilván nehezebb már egy ilyen váratlanul kialakuló ügyet a helyén kezelni.

Ugyanakkor nem hagyhatom, hogy Norbi hatás-, és lájkvadász, a saját üzletét reklámozó, manipulatív és álszent posztjában az én nevemet összemossa valamiféle fiktív, homárt zabáló, a nagyapáink gasztronómiai örökségét az asztalról lesöprő fantommal. Véleményem a Laci bácsi-féle videókkal kapcsolatban megtalálható a neten, bárki elolvashatja, aki épp formálja az álláspontját az ügyben. Azt állítottam többek közt, hogy az ott látható ételek, alapanyag-párosítások, technológiák nem felelnek meg egy csomó mai elvárásnak. Mint ahogy azt is, hogy Benke Laci bácsival amúgy semmi bajom, a gasztronómia világa egy szabad hely és ettől izgalmas. Továbbra is tartom magam ezekhez, és itt még egyszer hangsúlyozom: Benke Laci bácsi számomra soha nem volt ellenség vagy nem kívánatos személy. Viszont fenntartom magamnak a jogot arra, hogy lehessen véleményem, ahogy bárki másnak, még akkor is, ha az adott esetben valakinek nem tetszik.

Norbinak is van egy véleménye, ami valójában sokkal inkább tűnik nekem egy előre megszerkesztett, enyhén PR-szagú manipulációnak, ahol én egy személyben testesítek meg minden gonosz internetezőt, aki Laci bácsit kórházba juttatta (és nem mellesleg adott esetben kikezdi Norbi céges érdekeit). "Divatos gasztrobloggerek aljasan összevágott videókkal támadják a vidám főzés Atyját" "Nagyapáinkat sírba gyalázzák, miközben ők a kis szegény ételükkel az ünnepi asztal mellett ülnek.." Kikről beszélsz, Norbert? Vagy csak tudod, hogy féligazságokkal is simán eléred a hatást? Rejtett piaci érdeket feltételezel, de közben Teletálról és update1.hu-ról beszélsz a posztban? És a végén még Albert Györgyizel is? Azzal semmi baj nincs, ha kiállsz Laci bácsi mellett, de a belemagyarázásodból és az uszításodból én azt érzem, hogy az üzleti érdekeidet félted.

Azt üzented, tanuljak meg főzni. Ha tudnád, hogy én hogyan főzök, akkor azt is tudnád, hogy soha nem konfitált biokacsát sütögetek, hanem előszeretettel foglalkozom azokkal a témákkal, amik most a szemedben pont értékesek lettek: az egyszerű alapanyagokkal, és a hétköznapi magyaros kajákkal. Elég sok receptemben épp a retrónak gondolt magyar ételeket főzöm meg (amiért persze ott és akkor szintén kapom az ívet, ez már csak ilyen).

Bízom benne, hogy Laci bácsi mielőbb újra főzni fog. És bízom benne, hogy egyre többen főznek majd maguknak egyszerű, hétköznapi kajákat ahelyett, hogy egészségesnek titulált készételekre és ételfutárokra szórnák a pénzüket - egy update, azaz frissítés sosem árthat!"

Norbi korábbi posztja:

"Büszkék lehettek! Kórházba juttattátok Laci Bácsit!
(az első képem Róla, ahol nem mosolyog)

Az elmúlt hetekben a csodás internetes publikációk, a divatos gasztrobloggerek aljasan összevágott videókkal és ocsmány, becsmérlő kritikákkal támadták a házias, egyszerű, vidám főzés Atyját, a szakács Világbajnokot a Teletál és az update1.hu ízeinek szakmai vezetőjét.. Köpködték, hogy ketchup-ot ad az olasz tésztához, de kivágták, hogy friss paradicsommal csinálta és a végén az egyszerű, szegényebb embereknek javasolta a szidott hozzávalót.
Köpködték a C-vitaminos desszert miatt, de kivágták amikor előtte elmondja, hogy a vitamint be nem venni akaró gyerekeknek így kell belecsempészni a sütibe...
Az írott szónak súlya van. Heteken át olvastuk, hogy a magyar csapat győzni megy a Bocuse D'Or-ra, aztán negyedik lett és olvashattuk újra, mekkora siker ez! Simán bárki másról megírták volna: "Pofára esett a magyar csapat, dobogóra se kerültünk!" Hála Isten nem így publikáltak, ezúton is gratulálok! Ilyen amikor ki van adva valakire, hogy mindenképp seggnyalás, vagy mindenképp kilövési engedély.
Miért kellett ezt a jószívű, idős Nagymestert a rosszullétbe kergetni?
Kinek a rejtett piaci érdeke ez? Legközelebb Gálvölgyiről is megírjátok, hogy ciki volt az életműve, mert a standup Dumaszínház az igényes humor mostanában? Vannak generációk és van múlt, amit tisztelni kell! Ti is lesztek öregek és lehet nem fogtok akkora életművet letenni, mint Benke László, aki az egyszerű, esetleg szegény embereknek segít. Benne Apáink, Nagyapáink főztjét érezzük amíg lehet. Őket is a sírba gyaláznátok a kis ételükkel az ünnepi asztalnál, hogy nem konfitált bio kacsamellet adott vegán spenóttal? Esetleg mert csak bolti sonkára tellett????
Mélységesen szégyelljétek magatokat! Én megvetlek titeket. Emlékeztek Albert Györgyire? Sírba rugdosta a bulvár, aztán ajvékolva síratta. Undorító.
Mi elmentünk Laci Bácsihoz, imádkozunk érte, hogy álljon talpra és főzzön még nekünk!
Kérem Ti is fejezzétek ki az együttérzést és a szeretetet egy lájkkal és megosztással! Láthassa az Öreg, hogy mennyien vagytok!
Fördős Zé! Tanulj meg főzni! Részemről csak egy mondat: "Csakazértis Laci Bácsi!"
Norbi"

Norbi a kórházban is járt:
HETEKEN BELÜL ELFOGY A KACSA- ÉS A LIBAHÚS A BOLTOKBÓL >>> 
ÉRDEKES KÍSÉRLET: MI TÖRTÉNIK EGY FOGGAL, HA EGY HÉTRE KÓLÁBA TESSZÜK? >>> 
NÉZD MEG 1250-SZERES NAGYÍTÁSBAN, HOGY KÉSZÜL A PATTOGATOTT KUKORICA! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss