Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fordított serpenyős szilvás piskóta

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 185°C-ra.
  2. A tojásokat habosra keverjük a porcukorral. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a felvert tojáshoz, és óvatosanösszeforgatjuk, és egy kevés tejjel hígítjuk.
  3. A vajat felolvasztjuk egy kb. 22 centi átmérőjű, teflonbevonatú serpenyőben. Beleszórjuk a barnacukrot, rárakjuk a félbevágott szilvákat, ráfacsarunk egy kevés citromlevet, és lassú tűzön karamellizáljuk.
  4. Lassan beleöntjük a tésztát, és addig forgatjuk az edényt, amíg egyenletesen elterül a massza. Alacsony hőmérsékleten kb. 3-5 percig sütjük, majd előmelegített sütőbe toljuk, és 10-12 perc alatt készre sütjük.
  5. A serpenyőből kifordítva tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje
Fotó: Tóth András
Styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss