Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fordított pudingos almás

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 4 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 4 evőkanál víz
  • 20 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál szalalkáli
  • Az almás töltelékhez:
  • 1 kg alma
  • 4 evőkanál cukor
  • őrölt fahéj
  • A krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 10-15 dkg porcukor
  • A bevonáshoz:
  • 10 dkg tortabevonó csoki
  • 5 evőkanál étolaj

Elkészítés

Elkészítés: Egy közepes nagyságú tepsit alufóliával kibélelünk, a fóliát vajjal bekenjük. A reszelt, kicsavart almát beleterítjük, meghintjük 4 evőkanál cukorral és ízlés szerinti mennyiségű fahéjjal. Ráöntjük a kikevert piskótatésztát, és az egészet megsütjük.

A krémhez a pudingport a cukorral a tejben megfőzzük, majd hozzákeverjük a vajat is.

A tortabevonót az étolajjal vagy vajjal vízgőz felett felolvasztjuk.

Kihűlés után deszkára borítjuk a tésztát, a fóliát lehúzzuk, a krémet rákenjük a süteményre, majd végül a tetejét a tortabevonó masszával befedjük vagy
lecsurgatjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss