A körtéket megmossuk, megtisztítjuk, és cikkekre vágjuk. Egy lábasban lassú tűznél megolvasztjuk, karamellizáljuk a cukrot, majd hozzáadjuk a margarint. Beleforgatjuk a körteszeleteket is. Egy tortaformába öntjük, a körtéket kissé elrendezzük, hogy egyenletesen jusson mindenhova.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet, a tojások sárgáját, belecsorgatjuk a megolvasztott margarint, majd fakanállal óvatosan hozzákeverjük a sütőporral, vaníliás cukorral elkevert rizslisztet is.
A piskótaszerű masszát ráöntjük a karamellizált körtékre, és előmelegített 170 fokos sütőben kb 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.
A sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, majd egy tányér segítségével kifordítjuk a formából. Hagyjuk kissé kihűlni, majd kínálhatjuk.