Elkészítés: A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd rakjuk ki a cikkekre vágott őszibarackkal.
A porcukrot, a vaníliás cukrot, az egész tojásokat és a puha margarint kezdjük el habosra keverni. Pár perc után adjuk hozzá a kakaót, majd keverjük alaposan össze, állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tejszínt. A lisztet keverjük össze a sütőporral és a szódabikarbónával, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához, és szintén keverjük pár percig, hogy egy sima tésztát kapjunk.
A tortaformában lévő barack tetejére kanalazzuk rá a tésztát, majd simítsuk el a tetejét, kicsit ütögessük a tortaformát az asztallapjához.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 45-50 percig (én légkeverésnél 160 fokon 45 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk a tortát a formában pár percig hűlni, majd egy gyors mozdulattal fordítsuk át egy tálcára, a sütőpapírt óvatosan húzzuk le a barackról, és így hűtsük ki egészen.
Felszeletelve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre