Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fordított barackos süti

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 1 db citrom
  • 20,5 dkg vaj (+ 1 ek)
  • 10 dkg ricotta
  • 5 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor (+ 1 tk)
  • 8 db sárgabarack

Elkészítés

    1.

    A lisztet elmorzsoljuk 1 csipet sóval, a citrom lereszelt héjával és 15 dkg felkockázott vajjal. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját és a ricottát. Gyors mozdulatokkal kigömbölyítjük a tésztát, majd 30 percre a hűtőbe tesszük.

    2.

    10 dkg cukrot egy 18 cm-es serpenyőbe teszünk 0,5 dl vízzel együtt. Közepes lángon 8-10 perc alatt karamellizáljuk. 5,5 dkg vajat belecsipkedünk. A megtisztított, felezett barackokat magozott felükkel felfelé a serpenyőbe rétegezzük.

    3.

    A tésztát kör alakúra kinyújtjuk, majd a serpenyőbe simítjuk. A megmaradt vajat a tésztára csipkedjük, meghintjük 1 teáskanál cukorral, és 190 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Tálra borítjuk. Vaníliafagylalttal kínálhatjuk.

    8 SÁRGABARACKOS ÉDESSÉG, AMIT KÁR VOLNA KIHAGYNOD A SZEZONBAN! >>> 

    GYORS ÉS EGYSZERŰ SÜTI, AMITŐL MINDENKINEK LEESIK AZ ÁLLA: ANANÁSZOS FORDÍTOTT MUFFIN >>> 

Ügyeljünk arra, hogy ne pirítsuk túl a karamellréteget, mivel a sütőben tovább barnul.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin