Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Fordított almatorta (Tarte Tatin)

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Fordított almatorta (Tarte Tatin)

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 621
  • Elküldve: 69

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg olvasztott \"Vénusz sütőmargarin
  • 2 tojás
  • 4-5 db alma
  • egy kis fahéj
  • vágott mandula (esetleg dió)
  • A tepsihez:
  • kristálycukor
  • \"Vénusz sütőmargarin

Elkészítés:

A hozzávalókat (liszt, porcukor, margarin) alaposan kikeverem. Az almákat megpucolom, magházát kivágom, és vékony cikkelyekre vágom. Egy tortaformát (kb. 25 cm átmérő) vagy kisebb tepsit kikenek margarinnal, megszórom kristálycukorral, és ráhelyezem a szeletelt almákat, megszórom - ízlés szerint - fahéjjal, majd a tésztát ráterítem. A tetejére vágott mandulát szórok, de lehet vágott diót is, sőt a diót lehet az fahéjas almára is borítani, úgy még finomabb. Ezzel kész is van, csak sütőbe kell tolni, és kb. 20-30 perc alatt, kb. 250 fokon készre sül.

Megjegyzés:

Annak ajánlom, akik szeretik az édességet, de nem a vajas, krémes süteményekért vannak oda! Különösen most ajánlom, tél vége felé, amikor már nem olyan ropogós az alma, de sajnáljuk kidobni.

A receptet Bán Hajnalka, a fotót Szityike küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 22 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2012. február 15. (szerda) 09:54
    Sziasztok! Tegnap este én is megcsináltam (annyi különbséggel, hogy darált diót szórtam az almára és a tészta tetejére is), és tökéletes lett!!!! A 4-éves kisfiam szerint \"isteni finom\"! Szóval: köszönöm a receptet!!!!
Receptválogatás
Pohárkrémek
Rétegesen, krémesen, gyümölcsösen, különféle öntetekkel nagyon mutatós és finom desszert készíthető.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Kukoricás lepényke Kukoricás lepényke
Édesburgonyás reformkenyér Édesburgonyás reformkenyér
Kókuszkrémes csokis süti Kókuszkrémes csokis süti
Majorannás-rozmaringos-mézes kacsa Majorannás-rozmaringos-mézes kacsa
Túrógombóc aludttejből Túrógombóc aludttejből
Sajtos-szezámmagos-köményes tallér Sajtos-szezámmagos-köményes tallér
Túrós-almás húzott rétes Túrós-almás húzott rétes
Túrós batyu, ahogy Edit készíti Túrós batyu, ahogy Edit készíti
Sajtos burgonyafánk Sajtos burgonyafánk
Gyúrt néger kocka Gyúrt néger kocka
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 8 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122957_korte-110.jpg Körte, a varázslatos

A körte - az almához hasonlóan - egész évben beszerezhető, mégis évente csak hat kilót eszünk meg belőle fejenként. Pedig…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122946_pizzas-masni-110.jpg Kenyér négyszer újragondolva

Ott búcsúztunk el egy héttel ezelőtt, hogy elárulom, miért nem készült vasárnapi ebéd, és azt is, hogy mi a legújabb sós…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122930_kezdo-konyha-110.jpg Ketten, kis pénzből, könnyedén

Most induló sorozatunk afféle segítségnyújtás a konyhai feladatokkal ismerkedő olvasóinknak. Azoknak, akik nem gyakorlottak, akik…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122922_arancini-110.jpg Arancini, a szicíliai rizsgolyó

Kis kerek, aranyló golyóbisok, amelyek kívül ropogósak, belül pedig izgalmas rizstölteléket rejtenek. Nem más ez, mint a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/112000/112886_vargabeles-110.jpg A vargabéles-rejtély

Sokan először a menzán találkoztunk ezzel a furcsa, de nagyon finom desszerttel, amit jó nagy kockára vágva, porcukorral vagy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122909_babos-egytaletel-110.jpg Tartalmas babos egytálételek

A laktató, melengető ételek időszakában előkerülnek a babbal készülő fogások. A különféle levesek és főfogások közös jellemzője…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122908_birs-110.jpg Birs - fedezzük fel újra!

Nagyanyáink a szekrény tetején illatosításra használták és birsalmasajtot készítettek belőle, a modern háziasszonyok salátának,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122895_sutotokos-110.jpg Sütőtökös újdonságok és klasszikus fogások

Jövök, jövök, már itt is vagyok! Kimaradt két hét, de most már vagyok, leszek. Viszont nem abban a formában, ahogy ígértem.…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept