Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Fordított almatorta (Tarte Tatin)

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Fordított almatorta (Tarte Tatin)

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 619
  • Elküldve: 68

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg olvasztott \"Vénusz sütőmargarin
  • 2 tojás
  • 4-5 db alma
  • egy kis fahéj
  • vágott mandula (esetleg dió)
  • A tepsihez:
  • kristálycukor
  • \"Vénusz sütőmargarin

Elkészítés:

A hozzávalókat (liszt, porcukor, margarin) alaposan kikeverem. Az almákat megpucolom, magházát kivágom, és vékony cikkelyekre vágom. Egy tortaformát (kb. 25 cm átmérő) vagy kisebb tepsit kikenek margarinnal, megszórom kristálycukorral, és ráhelyezem a szeletelt almákat, megszórom - ízlés szerint - fahéjjal, majd a tésztát ráterítem. A tetejére vágott mandulát szórok, de lehet vágott diót is, sőt a diót lehet az fahéjas almára is borítani, úgy még finomabb. Ezzel kész is van, csak sütőbe kell tolni, és kb. 20-30 perc alatt, kb. 250 fokon készre sül.

Megjegyzés:

Annak ajánlom, akik szeretik az édességet, de nem a vajas, krémes süteményekért vannak oda! Különösen most ajánlom, tél vége felé, amikor már nem olyan ropogós az alma, de sajnáljuk kidobni.

A receptet Bán Hajnalka, a fotót Szityike küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 22 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2012. február 15. (szerda) 09:54
    Sziasztok! Tegnap este én is megcsináltam (annyi különbséggel, hogy darált diót szórtam az almára és a tészta tetejére is), és tökéletes lett!!!! A 4-éves kisfiam szerint \"isteni finom\"! Szóval: köszönöm a receptet!!!!
Receptválogatás
Őszi tésztás kedvencek
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Szilvás kalácspuding gyömbéres fehércsokoládé-öntettel Szilvás kalácspuding gyömbéres fehércsokoládé-öntettel
Mandulás fügetortácskák gorgonzolás csokihabbal Mandulás fügetortácskák gorgonzolás csokihabbal
Kossuth-kifli marcipánnal Kossuth-kifli marcipánnal
Rozmaringos újkrumpli avokádós salátával Rozmaringos újkrumpli avokádós salátával
Olívakrém (tapenade) sült paprikával Olívakrém (tapenade) sült paprikával
Gombakrémes minitorták Gombakrémes minitorták
Szecsuáni fűszeres húsos-tésztás leves Szecsuáni fűszeres húsos-tésztás leves
Somlói revolúció (országtorta 2014) Somlói revolúció (országtorta 2014)
Szilvahabos-csokoládékrémes pohárkrém Szilvahabos-csokoládékrémes pohárkrém
Zöldséges-tejszínes csirkemell Zöldséges-tejszínes csirkemell
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 7 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122766_koles-110.jpg Köles: lisztérzékenyeknek és gabonaimádóknak

Földünk népességének jó része alap táplálékként fogyasztja az évezredek óta termesztett, egészséges kölest. Legalább hetente…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122739_sztrapacska-110.jpg Sztrapacska és pogácsa

Ugyan a főzőcskézés csak a hét második felében indult be, végül mégis igen sok minden készült a konyhában, mert szerdától kezdve…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122731_roman-110.jpg A sokszínű román konyha

A román konyha mai formáját évezredek folyamán nyerte el. A dák ősöktől a római megszállókon át a francia, olasz, bolgár, bizánci…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122681_fuszerkeverek-110.jpg A leghíresebb fűszerkeverékek

A fűszerek használata szinte egyidős a civilizáció történetével. Feltehetően már az őskor végén felfedezték eleink, hogy bizonyos…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122693_chia-110.jpg Chia mag, a szuperélelmiszer

Néhány évvel a quinoa feltűnését követően újabb elfeledett, majd évszázadok után újra megtalált szuperélelmiszer tartja lázban a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122718_almas-zabpelyhes-muffin-110.jpg A kora ősz kincsei és kihívásai

Ismét hosszú leszek, mert meglehetősen eseménydúsnak bizonyult az elmúlt hét, konyhai téren különösen. Szerencsére nem hiába.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120420_rokagomba-110.jpg Rókagomba, az ínyencek kedvence

A sárga rókagomba, tudományos nevén Cantharellus cibarius, nem ismeretlen az ínyenc konyha rajongói előtt. Nálunk elsősorban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122675_confiture-de-lait-110.jpg Karamellkrém Normandiából

A kulináris ízutazásokban az a legnagyszerűbb, hogy az embernek ki sem kell tennie a lábát a konyhából, mégis különös kalandokban…

Napi tipp
A magyar konyha megkerülhetetlen fogásai közé tartoznak a rántott szeletek. Szerencsére sokféle rántani való és panír közül válogathatunk. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept