Fordított almatorta (Tarte Tatin)

default user icon
22 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg olvasztott margarin
  • 2 tojás
  • 4-5 db alma
  • egy kis fahéj
  • vágott mandula (esetleg dió)
  • A tepsihez:
  • kristálycukor
  • margarin

Elkészítés

    Elkészítés: A hozzávalókat (liszt, porcukor, margarin) alaposan kikeverem. Az almákat megpucolom, magházát kivágom, és vékony cikkelyekre vágom. Egy tortaformát (kb. 25 cm átmérő) vagy kisebb tepsit kikenek margarinnal, megszórom kristálycukorral, és ráhelyezem a szeletelt almákat, megszórom - ízlés szerint - fahéjjal, majd a tésztát ráterítem. A tetejére vágott mandulát szórok, de lehet vágott diót is, sőt a diót lehet az fahéjas almára is borítani, úgy még finomabb. Ezzel kész is van, csak sütőbe kell tolni, és kb. 20-30 perc alatt, kb. 250 fokon készre sül.

Megjegyzés

Annak ajánlom, akik szeretik az édességet, de nem a vajas, krémes süteményekért vannak oda! Különösen most ajánlom, tél vége felé, amikor már nem olyan ropogós az alma, de sajnáljuk kidobni.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Pető Annamária 4 évvel ezelőtt
Sziasztok! Tegnap este én is megcsináltam (annyi különbséggel, hogy darált diót szórtam az almára és a tészta tetejére is), és tökéletes lett!!!! A 4-éves kisfiam szerint \"isteni finom\"! Szóval: köszönöm a receptet!!!!
Sitku Szandra 4 évvel ezelőtt
Sziasztok! Én is elkészítettem.. és csak a mandulát hagytam ki, de szuper lett! Szerintem kezdők is egyszerűen elkészíthetik! A tészta számomra is fura kicsit, mivel a ráolvadt cukortól megkeményedett... de amúgy tök jó és újszerű, hogy a tészta ropogós. :) Lehet, hogy legközelebb teszek tényleg bele egy tojást, ahogy Drazsé írta! Mirjam07, én fordítva (tehát a formából kiborítva) tálaltam a sütit, szerintem ez ennél a sütinél a lényeg! :) Küldtem képet is. Nekem így sikerült elsőre. Köszönöm a receptet! Szép napot nektek és minden konyhatündérnek!
Herczeg Gabriella 4 évvel ezelőtt
Sziasztok, az eredeti Tatinhoz a sütőedényben karamellé olvasztják a cukrot és abba nyomkodják az almát (nem baj, ha közben megkeményedik, majd megolvad újra sütés közben). Csinálhatjátok körtével is, vagy szilvával, nagyon finom lesz. Van egy sós változat is, amikor a tésztába kevesebb cukrot kell tenni, és a karamellbe félbevágott koktélparadicsomokat kell nyomkodni, a közükbe pedig kecskesajt darabkákat. Rendkívül finom ez is, érdemes kipróbálni! Ez utóbbi akár köretként is szerepelhet , szerintem.
Gál Andrea 5 évvel ezelőtt
Kedves Lola55! Csak most keveredtem ide vissza, most olvastam a leveledet! Köszönöm a tanácsot, ha elkészítem, beszámolok az eredményről! üdv
Madácsi Melinda 5 évvel ezelőtt
Valaki írta, hogy karamellát tett a cukor helyett,ami engem nagyon érdekelne, hogy sima karamellt,vagy a tejszínes karamellt, mert nekem valahogy a simával nem sikerült:(
pongrácz lászlóné 5 évvel ezelőtt
Szerintem érthetően van irva a recept.
Kaiser Katalin 5 évvel ezelőtt
En meg nagyon kezdo vagyok,foleg a sutesekben,de nem ertem,ha a hozzavalok kozott fel van tuntetve 2 db. tojas,azt hova hasznalom fel?A recept elkesziteseben ugyanis mar nem szerepel.Holnapra meg szeretnem sutni,de igy nem tudom.Kerem irja meg pontosabban a receptet,mert azt se igazan ertem,hogy mikor kikentem a tepsit,mit csinalok a kristalycukorral?A vajazott tepsibe szorjam,vagy az almara?De oda allitolag a diot kell szorjam. A valaszt varom es elore is koszonom!
Juhász Péterné 5 évvel ezelőtt
Megsütöttem ma a fordított almatortát! Nagyon nagyon finom lett, mindent a recept szerint csináltam pontosan nagy sikerélmény...... köszönöm, további szép napot mindenkinek
SIRÓ ÉVA 5 évvel ezelőtt
Kedves GalDuja! Leírok neked egy tésztareceptet. Ha ezt megtanulod, nagyon sok sütit el tudsz készíteni! Az összes pite alapja, a fahéjas-rácsos alapja/csak olyankor egy kis fahéj is kell a tésztába/ Ebből készítem karácsonykor a linzerkarikát, de a túrós, mákos, almás, meggyes pitét is. Nagy tepsi adagot írok le, de ha gondolod, felezd meg a mennyiséget, ha csak kis tepsivel akarsz sütni. 4 tojás sárgáját kikeverek robotgéppel 12 dkg kristálycukorral, belekeverek 1 és fél Rama margarint, csipet sót, 1 citrom reszelt héját, 1 pohár tejfölt, kb 75 dkg finomlisztet, 2 teáskanál sütőport. Akkor jó a tészta, ha lágyra gyúrod. Ezért írtam, hogy kb 75 dkg liszt. Egyszerre csak fél kg-ot tegyél bele, a többit apránként add hozzá. Rétesliszttel szórd meg a nyújtódeszkát, hogy ne ragadjon a tészta! No, ha ezt megtanulod, legalább 20 sütit el tudsz készíteni!! Szia!
Gál Andrea 5 évvel ezelőtt
Én is elkészítettem a sok lelkendezés hatására, de a tésztája nagyon rosszul sikerült. Nem állt össze, krémesen lágy lett. Arra gondolok, hogy talán az olvasztott vaj miatt. Rákentem az alma tetejére a formában és megsütöttem. Sajnos a kész tészta állapota sem ütötte meg az elvárt szintet, mert nagyon sűrű lett. Ekkor meg azt gondoltam, talán sütőpor, vagy szódabikarbóna kellett volna bele egy kicsi. A sült alma része azonban sikert aratott, ezért legközelebb valamit módosítok a tésztán. Ehhez szívesen veszek ötleteket!

Hasonló Receptek

Magazin