Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fordított almás-krémes kocka

75 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 1 kg alma
  • A mázhoz:
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 5 dkg margarin
  • 1 db citrom
  • 2 ek kakaópor
  • A tésztához:
  • 8 db tojás
  • 18 dkg cukor
  • 3 ek víz
  • 20 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 18 dkg porcukor

Elkészítés

  1. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk alufóliával, vékonyan kikenjük. Beleszeleteljük a hámozott almát.
  2. A tésztához a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, hozzáadjuk a fél sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások felvert habját. Ráöntjük az almára a tészta felét.
  3. A tészta másik felébe 2 evőkanál kakaót keverünk, s úgy csurgatjuk a tepsibe.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük úgy, hogy az alma is átsüljön. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a tepsiből.
  5. A krémhez a vaníliás pudingot a tejjel felfőzzük. Ha kihűlt, összekeverjük a margarinnal és a porcukorral, majd az almára kenjük.
  6. A sütemény tetejére 10 dkg tejcsokoládét 5 dkg margarinnal felolvasztunk, s belekeverünk 1 db citrom levét, végül a sütit bevonjuk vele. Dermedés után szeleteljük.

13 PUDINGOS SÜTI, AMIT KÉSZÍTENI ÉS ENNI IS IMÁDUNK! >>> 

13 EGYSZERŰ ALMÁS SÜTEMÉNY >>>

15 ELLENÁLLHATATLAN KRÉMES SÜTI A HÉTVÉGÉRE >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss