Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Fordított almás-krémes kocka

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Fordított almás-krémes kocka

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 56
  • Elküldve: 26

Hozzávalók:

  • egy 25×39 cm méretű tepsihez:
  • 1 kg alma
  • A mázhoz:
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 5 dkg margarin
  • 1 db citrom leve
  • 2 evőkanál kakaópor
  • A tésztához:
  • 8 db tojás
  • 18 dkg cukor
  • 3 evőkanál víz
  • 20 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 18 dkg porcukor

Elkészítés:

Egy közepes méretű tepsit kibélelünk alufóliával, vékonyan kikenjük. Beleszeleteljük a hámozott almát.

A tésztához a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, hozzáadjuk a fél sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások felvert habját. Ráöntjük az almára a tészta felét.

A tészta másik felébe 2 evőkanál kakaót keverünk, s úgy csurgatjuk a tepsibe.

Előmelegített sütőben megsütjük úgy, hogy az alma is átsüljön. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a tepsiből.

A krémhez a vaníliás pudingot a tejjel felfőzzük. Ha kihűlt, összekeverjük a margarinnal és a porcukorral, majd az almára kenjük.

A sütemény tetejére 10 dkg tejcsokoládét 5 dkg margarinnal felolvasztunk, s belekeverünk 1 db citrom levét, végül a sütit bevonjuk vele. Dermedés után szeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!



ditti56 receptjeiből:
Bohémia kocka
Túrós pite, ahogy Edit készíti
Narancsos túrófánk
Vienetta torta
Ananászkrémes sütemény
Csikós tokány, ahogy Edit készíti
Töltött oldalas
Karajszeletek almás palacsintabundában
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Brownie, a csokicsoda
A legenda szerint a brownie úgy született, hogy a szakács elfelejtett sütőport tenni a csokoládétortába. Nagyon egyszerű, nagyon finom és megunhatatlan desszert!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Citromos párna Citromos párna
Mogyorós-banános zabkeksz Mogyorós-banános zabkeksz
Banános-kakaós zabkeksz Banános-kakaós zabkeksz
Marhavadas spagettivel Marhavadas spagettivel
Mogyorós kelbimbósaláta gránátalmával Mogyorós kelbimbósaláta gránátalmával
Kókuszos sütőtökkrémleves Kókuszos sütőtökkrémleves
Fánk a sütőből Fánk a sütőből
Pizza-variációk Pizza-variációk
Joghurtos-hagymás csirkecomb Joghurtos-hagymás csirkecomb
Baconben sült sertésszűz (gluténmentes) Baconben sült sertésszűz (gluténmentes)
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123779_kekszes-desszert-110.jpg Kekszes desszertek

A kekszes sütemények esetében hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ez az alapanyag csak a kókuszgolyóhoz és a hasonló…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123788_horoszkop-110.jpg Gasztrohoroszkóp minden jegynek

Mit szeret a Kos, mit ehet és ihat a Nyilas, hogyan főz a Rák? A csillagjegyek a konyhában is meghatározzák, milyenek vagyunk...

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123755_irdalt-hasselback-110.jpg Hasselback, egy izgalmas sült krumpli

A burgonya alapvető élelmiszernek számít világszerte, el sem tudnánk képzelni nélküle a mindennapjainkat. Legyen ebéd, vacsora,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123768_almas-pite-110.jpg Kedvenc ételeink kis csavarral

Azt sem tudom, hol kezdjem, hol vegyem fel a fonalat, mert annyi minden történt a konyhában az elmúlt héten. Készültek klasszikus…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123801_fanny-cimlap-110.jpg Megjelent a legújabb Fanny!

Megjelent a Fanny legújabb száma jobbnál jobb receptekkel és praktikákkal. Belelapozunk - és megosztjuk egy citromos sajttorta…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123763_marciusi-110.jpg Márciusi gasztroprogramok

A böjti időszak programjaiban még akad télbúcsúztató, de a hó végén esedékes húsvétváró, borkóstoló rendezvények már inkább a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123743_krumplifozelek-110.jpg Burgonyafőzelék szárzellerrel – liszt nélkül

Egyszerű alapanyagokból kis rafinériával különlegesen ízletes főzeléket lehet varázsolni az asztalra. A főzeléket sokféleképpen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123748_telifagyi-110.jpg Télifagyi, gyerekkorunk kedvence

A téli fagylalt, azaz a télifagyi igazi retro édesség, amely olyan rajongótáborra tett szert a hetvenes években, hogy ez a múlni…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept