Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fordított almás II.

MME MME
3/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Vajjal vastagon kikenjük a tepsit, megszórjuk kristálycukorral. A megmosott almát héjával együtt vékony szeletekre vágjuk, és egymás mellé tesszük sűrűn a cukrozott tepsibe úgy, hogy fedjék egymást /tetőcserép-szerűen/, szinte csak a héjak látsszanak. Megszórjuk fahéjas cukorral, majd még 2 réteg almával ugyanezt megismételjük. Kb. 10 percre forró sütőbe toljuk. Ez idő alatt a 6 tojásból piskótát készítünk, és a félig sült almára öntjük, majd készre sütjük kb. 10 perc alatt. Ha kihűlt, tálcára borítjuk. Nagyon finom könnyű, *lédús* süti.

Ezek is érdekelhetnek

Friss