A kristálycukrot és a vaníliás cukrot beletesszük a keverőtálba, majd hozzáadjuk az egész tojásokat, és robotgéppel jó habosra keverjük (kb. 6-8 percig kell keverni).
Hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd keverőkanállal, óvatosan összeforgatjuk. Hozzáadjuk a felolvasztott, majd visszahűtött vajat, és szintén óvatosan összekeverjük.
Egy másik tálba átöntjük a massza kb. 1/3 részét, majd hozzászitáljuk a kakaóport, és összeforgatjuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és egyenletesen belesimítjuk a fehér tésztát, majd megszórjuk áfonyával, végül pedig rácsorgatjuk a kakaós tésztát.
160 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd a sütőpapírral együtt kiemeljük ki, áttesszük egy rácsra, és teljesen kihűtjük, majd átfordítjuk egy tálcára úgy, hogy a kakaós-áfonyás rész kerüljön felülre.
A mascarponét simára keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenletesen rákenjük a teljesen kihűlt süteményre. Ezután ízlés szerint rácsorgatjuk az olvasztott, de már visszahűlt csokoládét, majd behelyezzük a hűtőbe, hogy a krém kissé megdermedjen és könnyebben tudjuk majd felszeletelni.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a süteményt, majd úgy kínáljuk. A tésztája nagyon finom szaftos, melyet ízlés szerint más gyümölccsel is megszórhatunk sütés előtt. - kgizike
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!